Si të nisësh vitin mbarë? Duke mos bërë këto 5 gabime

Ndërsa jemi në ditën e fundit të vitit, duhet të keni parasysh dhe të mendoni mbi gabimet që mund të keni bërë gjatë vitit dhe në mënyrë që të mos i përsërisni ato në vitin e ri.

Gabimi numër 1: Pritja deri në minutën e fundit:

Ekziston një proverbë popullor kineze që thotë: “Koha më e mirë për të mbjellë një pemë ishte 20 vjet më parë. Koha e dytë më e mirë është tani.” Nëse nuk e keni bërë tashmë, duhet të keni takime të planifikuara për t’i lidhur ekipet tuaja të shitjeve dhe marketingut rreth tre prioriteteve ekonomike që dëshironi që biznesi juaj të arrijë në vitin 2023.

Ato duhet të jenë prioritete ekonomike sepse pa fluks parash nuk mund të funksionojë një biznes. Dhe nuk ka kuptim të tregtoni një biznes që nuk mund të funksionojë.

Ju duhet t’i përdorni këto takime për të treguar horizontin, për të hedhur një vizion dhe për t’i bërë të ditur të gjithëve në ekip se ku po shkon organizata. Ftojini ata në një bisedë që shpjegon qartë  rreth këtyre prioriteteve ekonomike dhe çfarë ndodh kur ato të arrihen.

Gabimi numër 2: Mesazhe të paqarta ose të vjetëruara.

Kompanitë që nuk arrijnë të rregullojnë problemet e tyre gjatë kohërave të vështira ekonomike përfundojnë të frustruara kur klienti i tyre ideal zgjedh konkurrentët e tyre të cilët kanë komunikuar qartë se si plani, produktet ose shërbimet e tyre do t’i ndihmojnë klientët e tyre të mbijetojnë dhe ndoshta edhe të lulëzojnë gjatë trazirave.

Sqaroni mesazhin tuaj dhe flisni drejtpërdrejt për problemet që lidhen me audiencën tuaj. T’i jepni zë shqetësimeve të tyre dhe t’i bëni të ditur se keni një plan është mënyra më e shpejtë për t’i bërë ata t’ju kushtojnë vëmendje.

Gabimi numër 3: Mungesa e një thirrjeje të qartë për veprim.

Konsumatorët nuk ndërmarrin veprime ose nuk ecin përpara kur ka konfuzion. Ju duhet t’u tregoni atyre se çfarë të bëjnë. Nëse u tregoni njerëzve se çfarë dëshironi që ata të bëjnë, ata do ta bëjnë atë. Tingëllon çmenduri, por me të vërtetë është kaq e thjeshtë.

Praktikisht, kjo duket sikur u jepni atyre një plan me 3 hapa në. Edhe nëse përfshihen 57 hapa, ju mund t’i ndani hapat në faza bazuar në rezultatet e arritura. Shkruani gjithçka në mënyrë që audienca juaj të dijë se çfarë të presë.

Gabimi numër 4: Markimi i paqëndrueshëm

Konsistenca e markës nuk ka të bëjë me të qenit i mërzitshëm ose i përsëritur me logon dhe ngjyrat tuaja. Bëhet fjalë për krijimin e një përvoje kohezive, vizuale për profilin tuaj ideal të klientit, pavarësisht se ku e ‘hasin’markën tuaj.

Duhen rreth 5-7 përshtypje për të filluar krijimin e vetëdijes për markën. Pra, nëse marka juaj ndryshon gjërat shumë shpesh, ajo ndërpret procesin e ndërtimit të njohjes dhe besimit të markës.

Gabimi numër 5: Neglizhimi

Shumica e pronarëve të bizneseve e shikojnë vlerën e marketingut në mënyrë rigoroze në kuptimin se sa mirë zgjidh problemet e shitjeve dhe të ardhurave të kompanisë. Megjithatë, marketingu është më shumë se kaq, ka të bëjë me ndërtimin e marrëdhënieve me audiencën e duhur me kalimin e kohës.

Në mënyrë të veçantë, ka të bëjë me rritjen e shanseve që kompania juaj të mbahet mend gjatë situatave specifike të blerjes. Me fjalë të tjera, puna e marketingut nuk është të gjenerojë klikime, por të gjenerojë kujtime.

Si i shmangni këto gabime? Vepro që tani!

*Tibo News