Si të ndihmoni fëmijët të ndjekin pasionet e tyre, këshilla sipas shenjave të horoskopit

Për prindërit e fëmijëve të shenjës Dashi:

 1. Jepni fëmijëve tuaj mundësi për të lëvizur dhe eksploruar në mjediset e tyre. Dashi është një shenjë energjike dhe duan të jenë aktivë. Lejoni fëmijët tuaj të jenë kreativë dhe të zhvillojnë fantazinë e tyre.
 2. Krijo një orar të rregullt për fëmijët tuaj dhe vendosni kufizime të qarta. Dashi mund të ketë tendencën për të ndjekur impulsin dhe nuk mund të jetë i ndërgjegjshëm për kohën ose përgjegjësinë. Kufizimet dhe orari i rregullt do të ndihmojnë në ngritjen e tyre dhe në mënyrën e tyre të menduarit.
 3. Inkurajojini fëmijët tuaj të jenë të ndershëm dhe të drejtë. Dashi është një shenjë e drejtë dhe vlerëson sinqeritetin. Inkurajojini fëmijët tuaj të flasin hapur dhe të mos thonë gënjeshtra.

Për prindërit e fëmijëve të shenjës Demi:

 1. Krijoni rutina dhe struktura në jetën e fëmijëve tuaj. Demat preferojnë stabilitetin dhe të kenë një ide të qartë për atë që do të ndodhë. Përpiquni të keni një orar të rregullt për gjumin, ushqimin dhe kohën e lirë.
 2. Ndihmoni fëmijët tuaj të zhvillojnë aftësitë sociale. Demi mund të jenë të rezervuar dhe nuk janë të lehtë në takime sociale. Inkurajojini ata të bëjnë miq dhe të ndajnë aktivitetet me të tjerët.
 3. Ndihmoni fëmijët tuaj të mësojnë të jenë të pavarur. Demi kanë një karakter të fortë dhe dëshirojnë të jenë të pavarur. Ndihmoni fëmijët tuaj të mësojnë të marrin vendime dhe të jenë të pavarur në zgjidhjen e problemeve. Inkurajojini ata të jenë kreativë dhe të zhvillojnë aftësitë e tyre të mendimit kritik.

Për prindërit e fëmijëve të shenjës Binjakë:

 1. Krijoni një mjedis të qetë dhe të rregullt në shtëpi për t’u ndjerë i sigurt dhe i qetë. Binjaket janë të ndjeshëm ndaj mjedisit në të cilin jetojnë.
 2. Ndihmoni binjakët të zhvillojnë interesat e tyre të ndryshme dhe t’i inkurajoni ata të eksplorojnë botën e tyre të brendshme. Ata janë të përkushtuar ndaj gjërave që i interesojnë dhe mund të kenë pasione të ndryshme nga njëri-tjetri.
 3. Komunikoni me binjakët me një mënyrë pozitive dhe të qartë. Ata kanë nevojë për ndjenjën e sigurisë dhe të pranueshmërisë nga prindërit e tyre, por edhe për hir të një qëndrimi të ndershëm dhe të drejtë.

 

Për prindërit e fëmijëve të shenjës Gaforres:

 1. Sigurohuni që të jeni të qetë dhe të përqendruar kur bëni marrëveshje me fëmijët tuaj. Gaforret kanë nevojë për qetësi dhe harmoni në jetën e tyre.
 2. Inkurajoni femijët tuaj të ndjekin pasionet e tyre dhe të kenë aventura të reja. Gaforret janë të përkushtuar ndaj gjërave që bëjnë dhe mund të kenë dëshira të forta për të eksperimentuar.
 3. Jepni hapësirë për t’u ndjerë të lirë dhe të pavarur, por sigurohuni që të jeni pranë kur ata kanë nevojë për ndihmë dhe mbështetje. Gaforret mund të kenë një ndjenjë të braktisjes kur ndjehen të vetmuar, kështu që është e rëndësishme që ata të ndjehen të lidhur me prindërit e tyre.

Për prindërit e fëmijëve të shenjës Luan:

 1. Lejojeni fëmijëve tuaj të shprehen dhe të jenë kreativë. Fëmijët e shenjës Luan kanë shumë energji dhe nevojë për një platformë për të shprehur veten. Ju mund t’i ndihmoni ata të zhvillojnë pasione të ndryshme dhe të jenë krijues në mënyra të ndryshme.
 2. Ndihmoni fëmijët tuaj të kenë një objektiv të qartë dhe një plan veprimi për ta arritur atë. Fëmijët e shenjës Luan mund të kenë një kohë të vështirë për të qetësuar veten dhe për të ndjekur një rrugë të qëndrueshme. Ndihmoni ata të ndërtojnë një plan veprimi dhe të ndjekin një rutinë të rregullt që do t’i ndihmojë atyre të qetësohen dhe të ndjekin objektivat e tyre.
 3. Jepni vëmendje dhe përqendrohuni në aftësitë dhe talentet e fëmijëve tuaj. Fëmijët e shenjës Luan kanë një nevojë të madhe për vlerësimin dhe pranimin nga të tjerët. Duke i inkurajuar ata dhe duke ua dhënë vëmendjen që kanë nevojë, ju do t’i ndihmoni ata të zhvillojnë vetëbesimin dhe të ndjekin pasionet e tyre.

Për prindërit e fëmijëve të shenjës Virgjëresha:

 1. Tregoni kujdes dhe ndjeshmëri: Fëmija juaj i shenjës Virgjëresha mund të ketë një tendencë për t’u ndjerë të ndjeshëm dhe të merzitur, prandaj është e rëndësishme që t’i tregoni kujdes dhe vëmendje të mjaftueshme. Nëse fëmija juaj ndjehet i pasigurt ose ka nevojë për mbështetje, bëni të mundur që t’i ofroni atij këtë mbështetje.
 2. Krijoni rutinë: Fëmija juaj i shenjës Virgjëresha mund të jetë i kujdesshëm dhe i organizuar, prandaj mund të ndihet më i sigurt nëse ka një rutinë të qartë dhe strukturë në jetën e tij. Përcaktoni një orar të rregullt për gjumin, ushqimin dhe punën e detyrave shkollore.
 3. Inkurajojini të mos jetë i përsosur: Fëmija juaj i shenjës Virgjëresha mund të ketë një tendencë për të pritur shumë nga vetja dhe për të kërkuar përsosmëri në gjithçka që bën. Inkurajojini të mos jetë i përsosur dhe t’i mësojë se gabimet janë pjesë e jetës dhe mund të shërbejnë si mundësi për të mësuar dhe për të rritur aftësitë. Ndihmoni fëmijën tuaj të kuptojë se ai është i vlerësuar për shkak të vetëvlerësimit dhe jo për shkak të perfeksionit të tij.

Për prindërit e femijëve të shenjës Peshore:

 1. Lejoni fëmijën tuaj të eksplorojë botën e saj të brendshme. Peshorët janë kreativë dhe janë shumë të interesuar për artin dhe muzikën, kështu që mund të jenë në gjendje të shprehin ndjesitë e tyre nëpërmjet këtyre mjeteve.
 2. Ndihmoni fëmijën tuaj të zhvillojë një rutinë dhe të jetë e organizuar. Peshorët kanë nevojë për një ambient të qetë dhe të rregullt, kështu që ndihmoni fëmijën tuaj të krijojë një rutinë të qetë që mund të ndjekë çdo ditë.
 3. Inkurajojini fëmijën tuaj të jetë më tolerant ndaj njerëzve të tjerë. Peshorët kanë tendencën të jenë kritikë ndaj vetes dhe të tjerëve, kështu që inkurajoni fëmijën tuaj të vlerësojë ndryshimet dhe të jetë më tolerant ndaj ndryshimeve në një ambient social.

Për prindërit e femijëve të shenjës Akrep:

 1. Lejoni fëmijën tuaj të shprehë ndjenjat e tij në një ambient të sigurt. Akrepat janë shumë të ndjeshëm dhe kanë tendencën të mbajnë ndjenjat e tyre brenda, kështu që ndihmoni fëmijën tuaj të shprehë ndjenjat e tij në një ambient të sigurt dhe të besueshëm.
 2. Inkurajojini fëmijën tuaj të jetë e sinqertë dhe e drejtpërdrejtë. Akrepat kanë tendencën të kenë një perceptim të thellë të gjërave dhe të jenë shumë të ndjeshëm ndaj njerëzve që nuk janë të sinqertë. Ndihmoni fëmijën tuaj të zhvillojë një ndjenjë të fortë të drejtësisë dhe të jetë e sinqertë në marrëdhëniet e tij.
 3. Ndihmoni fëmijën tuaj të kontrollojë emocionet dhe ndjenjat e tij. Akrepat kanë tendencën të jenë shumë të emocionuar dhe të jenë në gjendje të shprehin ndjenjat e tyre në një mënyrë të fortë. Ndihmoni fëmijën tuaj të mësojë teknika për të kontrolluar emocionet dhe ndjenjat e tij në një ambient të sigurt dhe të qetë.

Për prindërit e femijëve të shenjës Shigjetar:

 1. Inkurajojini të jenë aventurierë: Femijët e shenjës Shigjetar janë të sinqertë dhe të drejtpërdrejtë dhe kanë nevojë për aventura. Inkurajojini ata të jenë të vendosur dhe të ndjekin ëndrrat e tyre, ndihmoni ata të kultivojnë kuriozitetin e tyre dhe të ndjekin aventurat e tyre.
 2. Mësoni ato se si të jenë të durueshëm: Fëmijët e shenjës Shigjetar janë shpesh shumë energjikë dhe mund të kenë vështirësi të qetësohen. Ndihmoni ata të mësojnë teknika për të qetësuar mendjen dhe të kontrollojnë emocionet e tyre.
 3. Inkurajojini ata të jenë të ndershëm: Femijët e shenjës Shigjetar kanë nevojë për ndihmë në mësimin e etikës dhe vlerave të drejta. Inkurajojini ata të jenë të ndershëm dhe të sjellshëm ndaj të tjerëve dhe të kenë respekt për ndryshimet kulturore dhe sociale.

Për prindërit e femijëve të shenjës Bricjapi:

 1. Inkurajojini të jenë ambicioz dhe të kërkojnë për të arritur qëllimet e tyre. Bricjapët kanë tendencën të jenë shumë ambicioz dhe të vendosur, kështu që ndihmoni ata të zhvillojnë vetëbesimin dhe t’i ndihmojnë ato të bëjnë progres drejt qëllimeve të tyre.
 2. Bëni kohë për t’u argëtuar së bashku. Bricjapët mund të kenë një ndjenjë të fortë përgjegjësie dhe të ndjehen të ngarkuar me punë, kështu që sigurohuni që t’i bëni të ndjehen të relaksuar duke u argëtuar së bashku si familje.
 3. Ndihmoni ato të zhvillojnë aftësi të reja dhe të mos i frikësohen nga sfidat. Bricjapët kanë tendencën të jenë konservatorë dhe të mos provojnë gjëra të reja, kështu që ndihmoni ato të jenë më aventurierë dhe të mos frikësohen nga sfidat.

Për prindërit e fëmijëve të shenjës së Ujorit:

 1. Bëhuni të prirur drejt të dëgjuarit: Fëmijët e shenjës së Ujorit kanë një vullnet të fortë për të ndjekur idetë e tyre dhe për të qenë unikë. Ata mund të kenë ide të veçanta dhe të shprehin nevojën për të ndryshuar mënyrën e bërjes së gjërave në mënyrë të papritur. Prindërit duhet të jenë të gatshëm të dëgjojnë dhe të diskutojnë këto ide me fëmijët e tyre, duke i inkurajuar ata të jenë origjinalë dhe të ndryshojnë botën përreth tyre.
 2. Inkurajoni të bëhen pjesë e një grupi: Fëmijët e shenjës së Ujorit kanë nevojë për të ndjerë se janë pjesë e një grupi dhe për t’u ndjerë të pranuar. Prindërit mund të inkurajojnë fëmijët e tyre të bashkohen me një klub ose aktivitet kolektiv si sporti apo grupi i teatrit. Ky lloj angazhimi do t’ua japë fëmijëve një ndjenjë të rëndësishme të përkushtimit dhe mbështetjes së një grupi, gjë që do t’i ndihmojë në zhvillimin e tyre si individë dhe në marrëdhëniet me të tjerët.
 3. Jepni vlerësim dhe përkrahje: Fëmijët e shenjës së Ujorit janë të ndjeshëm ndaj komplimenteve dhe vlerësimit. Prindërit mund të inkurajojnë fëmijët e tyre dhe t’i japin një ndjesi vlerësimi për arritjet e tyre. Kjo do t’i ndihmojë fëmijët e Ujorit të ndiejnë një ndjesi rëndësie për punën e tyre dhe të inkurajohen për të vazhduar me entuziazëm dhe përkushtim në zhvillimin e tyre personal dhe profesional.

Për prindërit e femijëve të shenjës Peshqit:

 1. Ndihmoni ata të shprehin ndjenjat e tyre. Peshqit janë të ndjeshëm dhe kanë tendencën të mbajnë ndjenjat e tyre brenda, kështu që ndihmoni ato të mësojnë se si t’i shprehin ato dhe t’i ndajnë me të tjerët.
 2. Inkurajojini ato të jenë më të pavarur. Peshqit kanë tendencën të jenë shumë miqësorë dhe të varur nga të tjerët, kështu që ndihmoni ato të ndjehen më të pavarur dhe të jenë në gjendje të bëjnë zgjedhje të ndërgjegjshme vetë.
 3. Inkurajojini të krijojnë rutina dhe struktura në jetën e tyre. Peshqit kanë tendencën të jenë të zhytur në fantazi dhe mund të vështirësojnë për të mbajtur një rutinë të rregullt, kështu që ndihmoni ato të krijojnë rutina dhe struktura në jetën e tyre, të cilat do t’i ndihmojnë ato të jenë më produktiv dhe të ndjehen më të qetë.

Lexo gjithashtu: Kids mode, mënyra ideale për të siguruar fëmijët përpara ekranit