Si të kuptoni se po blini rroba cilësore?

Realiteti është se cilësia e rrobave tona ka qenë në rënie të vazhdueshme që nga fundi i viteve 1990, kur moda e shpejtë shkaktoi rritjen e prodhimit dhe konsumit dhe rënien e çmimeve.

Pavarësisht kësaj, rrobat e punuara mirë ekzistojnë, nëse e dini se çfarë po kërkoni. Gjithsesi po përpiqem të shpjegoj se si të dalloni nëse një veshje është bërë me kujdes.

Inspektimi fillestar

Mënyra më e mirë për të vlerësuar cilësinë e ndërtimit të një veshjeje është të shikoni brenda. Kur e bëni këtë, gjëja e parë që duhet të kontrolloni është nëse skaji dhe qepjet janë të qepura plotësisht. Më pas, ekzaminoni qepjen. Kërkoni qepje të vogla, sepse ato janë më të qëndrueshme se ato të gjata, të cilat tregojnë se veshja është bërë shpejt.

Kontrolloni etiketat

Etiketat brenda veshjes do t’ju tregojnë se ku është bërë veshja, cila është përbërja e pëlhurës së saj dhe si të kujdeseni për të, gjërat kryesore kur vendosni nëse diçka do t’i përshtatet nevojave tuaja. Për shembull, nëse jeni duke kërkuar diçka për të veshur çdo ditë, ka të ngjarë të dëshironi të shmangni rrobat e etiketuara vetëm me larje dore ose pastrim kimik.

Përbërja e materialit

Në mënyrë të ngjashme, përbërja e pëlhurës ju tregon se si do të vishet. Çdo gjë e bërë nga një fibër proteine ​​si leshi do t’ju mbajë të ngrohtë kur është ftohtë, por gjithashtu do të marrë frymë nëse nxeheni. Gjithashtu ka një shtresë dylli, kështu që nuk ka nevojë të lahet shpesh dhe është rezistent ndaj rrudhave, kështu që është i mirë për udhëtime.

Fijet e bëra nga lëndët bimore si pambuku, liri ose fije prej mëndafshi janë të lirshme, por nuk do t’ju mbajnë aq të ngrohtë. Ato janë të lehta për t’u larë duke i bërë të shkëlqejnë, por rrudhen lehtësisht.

Fijet sintetike si poliesteri ose najloni janë më të ndërlikuara. Ata nuk janë të lirshme dhe bllokojnë erën e trupit, kështu që nëse i mbani ato kundër lëkurës tuaj, mund të vëreni se ju bëjnë të djersiteni.

Si të zgjidhni pëlhurë me cilësi të mirë

Pëlhura me cilësi të lartë do të ndihet më mirë në lëkurën tuaj dhe në përgjithësi do të përshtatet, do të mbulohet dhe do të vishet më mirë. Për të gjykuar cilësinë e pëlhurës së një veshjeje, duhet të kuptoni dorën e pëlhurës ose si ndihet. Për ta testuar këtë tërhiqeni pëlhurën midis gishtërinjve të mëdhenj për të parë nëse ajo shtrihet apo mban formën e saj.