Si të kujdeseni për shëndetin e syve

Problemet me shikimin mund të ndikojnë seriozisht në jetën tuaj me kalimin e kohës, duke ulur cilësinë e jetës dhe duke shtuar rrezikun e depresionit, diabetit dhe probleme të tjera shëndetësore, thekson në një publikim Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.Praktikimi i disa zakoneve të thjeshta dhe të përditshme mund t’ju ndihmojë të përmirësoni shëndetin e syve.

Ja 10 gjërat që duhet të bëni:

#1 Mbani syze dielli

#2 Bëni pushime nga puna në kompjuter

#3 Bëni pushim edhe nga leximi i librave

#4 Ecni, bëni stërvitje, palestër

#5 Dilni në ambient të hapur

#6 Mos pini duhan

#7 Konsumoni vakte të balancuara

#8 Shmangni fërkimin e syve

#9 Lani duart

#10 Hiqni make up-in