Si ndikon sheqeri i tepërt në organizmin tuaj?

Sheqeri është i mirë për organizimin por vetëm kur përdoret në sasi të vogla, ndërkaq, nëse përdoren në sasi më të madhe, kjo mund të çojë në shtim në peshë, puçrra në fytyre, diabet të tipit 2 dhe mund të rrisë rrezikun e disa gjendjeve serioze mjekësore.

Ekspertët besojnë se konsumi i sheqerit është shkaku kryesor i mbipeshes dhe i shumë sëmundjeve kronike, si diabeti i tipit 2.

Sipas tyre, shkalla e obezitetit po rritet në mbarë botën dhe provat sugjerojnë se sheqeri i shtuar, shpesh nga pijet me sheqer, është një kontribuues i madh në obezitet.

Dietat me përmbajtje të lartë sheqeri janë shoqëruar me një rrezik në rritje të shumë sëmundjeve, duke përfshirë sëmundjet e zemrës.

Provat sugjerojnë se dietat me sheqer të lartë mund të çojnë në mbipeshë dhe inflamacion, si dhe nivele të larta të triglicerideve, sheqerit në gjak dhe presionit të gjakut.

Për më tepër, konsumimi i tepërt i sheqerit, veçanërisht nga pijet me sheqer, është lidhur me aterosklerozën, një sëmundje e karakterizuar nga depozitat yndyrore, që bllokojnë arteriet.