Si ndikon kultura në sjelljen njerëzore?

Një ngjarje për t’u vlerësuar ka ndodhur në një udhëtim në avion nga Koreja në San Fancisko ku një nënë u ka shpërndarë nga një pako të gjithë pasagjerëve në shenjë ndjese për të qarat e fëmijës së saj.

Çanta përmbante karamele, çamçakëz dhe priza veshi si një lloj falje paraprake që jepte mundësinë për t’i përdorur ato në rast se fëmija i saj 4 muajsh ulërinte gjatë fluturimit.
Çanta kishte gjithashtu një mesazh

“Përshëndetje, unë jam Jan Woo. Unë jam 4 muajshe dhe sot po udhëtoj në Amerikë me mamin dhe gjyshen për veshjen e tezes. Jam pak nervoz dhe i frikësuar. Ky është fluturimi im i parë në jetën time. Është normale që unë të qaj ose të bëj ndonjë shqetësim. Do të përpiqem të qëndroj i qetë, por nuk mund t’ju premtoj. Ju lutemi përdorni nëse zëri im bëhet shumë i lartë.. Shijoni udhëtimin tuaj. Faleminderit.” shkruante nëna e fëmijës.

Një kulturë e respektimit të lirisë së të tjerëve…