Si i ‘fsheh’ Disney ndërtesat e saj në horizont?

Ju mund të keni parë drejt në një ndërtesë të Disney-t pa e ditur.

Videoja virale e faqes rreth Disney-t që ‘fsheh’ ndërtesat e saj nga syri i lirë ka grumbulluar mbi 12.9 milionë shikime. Me sa duket, kompania shpiku ngjyrat e veta për të luajtur me perceptimet tona.

“Kjo është se si Disney fsheh ndërtesat e tyre në pamje të qartë,” shkruante një faqe në Instagram. “Ata përdorin ngjyra të quajtura ‘Bye-Bye Blue’ dhe ‘Go Away Green’. Këto ngjyra janë krijuar nga Disney për të mos u vënë re.”

Pamjet treguan një pamje ajrore të ndërtesave të parkut tematik të Disney, shumë prej tyre të pikturuara ‘Bye-Bye Blue’. Ata mezi dalloheshin nga larg edhe në një ditë të kthjellët dhe me diell.

 

“Shumë herë, funksionon, veçanërisht kur je larg! Shumë ndërtesa të shfaqjes në Epcot janë lyer Bye-Bye Blue,” vazhdon përshkrimi i videos në Instagram.

Disney shpiku Go Away Green për të kamufluar ndërtesat në prapaskenë dhe muret e ndërtimit nga vizitorët. Ngjyra përzihet në mjedisin e saj, duke i bërë ato të mos duken.

Bye-Bye Blue, nga ana tjetër, u krijua për t’u përshtatur me horizontet përreth parqeve me temë Disney. Disney lyen shumë nga ndërtesat e saj me këtë ngjyrë, kështu që ato përzihen pa probleme me ngjyrën e qiellit.