Si funksionon ligji i tërheqjes? Ja disa fakte të vërteta psikologjike

Ligji i tërheqjes është një filozofi që sugjeron që mendimet pozitive sjellin rezultate pozitive në jetën e një personi, ndërsa mendimet negative sjellin rezultate negative. Ai bazohet në besimin se mendimet janë një formë energjie dhe se energjia pozitive tërheq sukses në të gjitha fushat e jetës, duke përfshirë shëndetin, financat dhe marrëdhëniet. Bazuar në këto premtime, shtrohet pyetja: A është i vërtetë ligji i tërheqjes? Ndërsa ligji i tërheqjes ka tërhequr vëmendjen vitet e fundit, atij i mungojnë provat shkencore dhe përgjithësisht shihet si një pseudoshkencë.
Si funksionon ligji i tërheqjes? Në thelb, energjia e mendimeve tuaja manifeston përvojat tuaja. Pra, mendimet pozitive manifestojnë përvoja pozitive dhe anasjelltas.
Por çfarë ju bën ju dhe të tjerët tërheqës, zbuloni disa fakte dhe të vërteta psikologjike.

1. Sipas psikologjisë, një gruaje i nevojiten vetëm 34 minuta bisedë për të kuptuar potencialin e një marrëdhënieje romantike. Në krahasim, burrave u duhen 3 ditë për të kuptuar thelbin e marrëdhënieve të tilla.
2. Këmbët e kryqëzuara janë një nga pozicionet më tërheqëse të femrave, dhe nëse një femër po luan me këpucën e saj, ajo po përpiqet t’ju tërheqë vëmendjen tek këmbët e saj. Gjestet tregojnë se një grua është e qetë dhe e relaksuar.
3. Bebëzat e zmadhuara tregojnë tërheqjen tuaj ndaj dikujt dhe ju bëjnë më tërheqës.
4. Vajzat tërhiqen nga ata djem që priren të fillojnë bisedën të parët. Kjo tregon besimin dhe vetëvlerësimin e tyre.
5. Studimet sugjerojnë se meshkujt i konsiderojnë femrat “e heshtura dhe të përgjumura” jashtëzakonisht tërheqëse.
6. Sipas shkencës, njerëzit jo tërheqës mendojnë se janë më tërheqës se sa janë. Nga ana tjetër, njerëzit tërheqës nënvlerësojnë atraktivitetin e tyre.
7. Një studim tregon se meshkujt që ndihen shpesh të uritur, preferojnë femrat me peshë më të madhe.
8. Aroma të ndryshme ndezin nivele të ndryshme të tërheqjes. Pra, gjithmonë erë të mirë.
9. Sipas shkencës, njerëzit na perceptojnë se jemi 20% më tërheqës se sa jemi.
10. Vajzat llafazane dhe djemtë e heshtur rezultojnë çiftet më të mira.
11. Një grua është më e tërhequr nga një burrë kur ajo është e pasigurt se sa shumë ai e pëlqen atë.
12. Një studim u krye dhe zbuloi se të dy personat në një lidhje nuk mund ta duan njëri-tjetrin në mënyrë të barabartë: një person patjetër do të sakrifikojë më shumë, do të japë më shumë se sa merr.
13. Njerëzit që qëndrojnë zgjuar deri vonë natën (si meshkujt ashtu edhe femrat) kanë më shumë gjasa të jenë beqarë ose në marrëdhënie romantike afatshkurtra, krahasuar me ata që zgjohen herët në mëngjes.
14. Vajzat gjithmonë do të presin një përgjigje, edhe nëse mesazhi i tyre i fundit nuk mund të përgjigjet, më mirë mendoni për një përgjigje ose filloni një bisedë të re.
15. Për 96% të femrave puthja në qafë nga partneri është gjëja më e preferuar në jetë.
16. Krahasuar me meshkujt, femrat janë më të prirura të njohin flirtet, interesat seksuale dhe sjelljet grabitqare.
17. Ndëshkimi zgjat vetëm maksimumi katër muaj, nëse e kalon, atëherë ju jeni tashmë të dashuruar
18. Nëse jeni më tërheqës, atëherë keni më pak gjasa të vuani dënimin kur dënoheni dhe akoma më pak shanse për t’u dënuar
19. Gratë shpesh e gjejnë veten më të tërhequr nga dikush me aftësinë për t’i bërë ato të qeshin, e qeshura forcon marrëdhëniet.
20. Gratë gjykojnë një mashkull si më tërheqës kur thonë se një grua tjetër i shikon ose i buzëqesh.
21. Kur një grua tërhiqet nga një burrë, ajo flet me zë më të lartë se normalja.
22. Studimet tregojnë se ne jemi më të tërhequr nga njerëzit që duken të ngjashëm me ne
23. Gratë qeshin me burrat që tërhiqen, ndërsa burrat tërhiqen nga gratë që qeshin me shakatë e tyre.
24. Në shumicën e rasteve meshkujt i shohin femrat e reja më tërheqëse se femrat e moshuara, ndërsa femrat janë të tërhequra ndaj meshkujve më të mëdhej në moshë.
25. Në jetën tonë në universitet, mbi çfarë baze e vlerësuat mësuesin tuaj? Studimi tregon se studentët priren të vlerësojnë performancën e mësuesit të tyre më shumë në bazë të tërheqjes fizike sesa në njohuritë dhe aftësinë e tyre për të shpjeguar.
26. Vajzave u pëlqejnë djemtë me sens humori dhe urrejnë djemtë që gjithmonë mburren me veten.
27. Studiuesit thonë se nënat priren t’i kushtojnë më shumë vëmendje fëmijëve të tyre më tërheqës që shfaqin sjellje më të socializuar sesa vëllezërit e motrat e tyre më pak tërheqës.
28. Sa më i tërhequr të jeni ndaj dikujt, aq më lehtë do t’ju bëjë të qeshni.

Qëndroni pozitiv dhe jini të lumtur.