Shqipëria kalon 10 milionë turistë

Nata e Krishtlindjes është përmbyllur me më shumë se 10 milionë shtetas të huaj, të cilët kanë hyrë në vendin tonë.

Lajmi është bërë i ditur nga Kryeministri Edi Rama, nëpërmjet postimi të një videoje në rrjetet sociale.

Viti 2023 shënon kështu rekord në sektorin e turizmit për vendin tonë, teksa piku i fluksit të vizitave u regjistrua në muajt e Verës, kryesisht Qershor, Korrik e Gusht, për të vijuar më pas me muajt e Vjeshtës. Më herët Kryeministri Rama ishte shprehur se pritej që turisti i 10 miliontë të futej në Shqipëri më 31 Dhjetor, por duket se kjo shifër është arritur para natës së ndërrimit të viteve, duke shënuar kështu një shifër rekord përsa i përket numri të vizitorëve që hyjnë në Shqipëri përgjatë një viti.

Rajoni me numrin më të lartë të hyrjeve të shtetasve të huaj në Shqipëri është Europa, pasuar nga Amerika dhe Azia Lindore.

Numrin më të madh të vizitorëve e patën sërish shqiptarët e Kosovës, por një rrjetje të ndjeshme shënuan italianët, spanjollët dhe gjermanët si dhe vendet e Europës Lindore. Nuk munguan vizitorët as nga Azia e largët. Synimi i qeverisë për vitin e ardhshëm është që përgjatë sezonit turistik të mirëpresë 13 milionë turistë.