Shkrimtarja Marianne Williamson kandidate në zgjedhjet presidenciale të 2024 në SHBA

Në një intervistë për Shkollën e Gazetarisë Medill të Universitetit Northwestern, shkrimtarja amerikane Marianne Williamson njoftoi se do të kandidojë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024 në SHBA.

“Unë nuk do të kandidoja për presidente nëse nuk do të besoja se mund të kontribuoja në përdorimin e ndjeshmërisë kolektive që mendoj se është shpresa jonë më e mirë tani”, tha Williamson.

Duke thënë se vendi është nën “kërcënimin e autoritarizmit” nën hijen e oligarkëve të korporatave dhe prodhuesve të armëve, Williamson mbrojti pikëpamjen se ligjvënësit nuk i luftuan në mënyrë adekuate.

Williamson, autore e librave më të shitur si “Efekti i hijes”, “Kthimi në dashuri”, “Ndryshimi”, “Një vit i mrekullive”, ishte gjithashtu kandidate në zgjedhjet presidenciale në vitin 2020.

Williamson, e cila tha se ndiqte një “politikë dashurie”, u tërhoq nga gara para zgjedhjeve paraprake për shkak të problemeve me donacionet e fushatës dhe mungesës së mbështetjes së mjaftueshme.

Williamson pritet të shpallë kandidaturën e saj zyrtarisht më 4 mars. Nga Partia Demokratike ende nuk ka asnjë emër që ka shpallur zyrtarisht kandidaturën.