Shkencëtarët zbulojnë një virus të ri

Një virus i ri i zbuluar te lakuriqët e natës nga Tanzania dhe Kongo po shkakton shqetësim te shkencëtarët, pasi patogjenë të ngjashëm që gjendjen në sëmundje të tjera vrasin një në tre njerëz. Studiuesit gjetën virusin Kiëira, një lloj hantavirusi.

Hantaviruset zakonisht gjenden te brejtësit dhe infektojnë njerëzit nëpërmjet grimcave. Ky grup i veçantë i viruseve mund të shkaktojë nga simptoma të lehta të ngjashme me gripin deri te gjakderdhja e tepërt dhe mosfunksionimi i veshkave.