Shikueshmëria e “Emmy Awards” bie me 25 %

“Emmy Awards 2022” arriti me edicionin e 74-të të tij, por këtë herë, sipas ekspertëve, kishte një rënie shikueshmërie. Kjo ishte statistika më e ulët për demonstrimin e çmimeve Emmy.

Shfaqja arriti shikueshmëri prej 5.9 milionë shikuesish në total, krahasuar me daljen e vitit të kaluar, e cila arriti në 7.9 milionë. Ky ishte niveli më i ri i ulët dhe në kontrast të plotë me shfaqjen e vitit 2021, i cili shënoi një ndryshim në rënien e vazhdueshme të Emmys në numrin e audiencës. Emmy-t e vitit të kaluar panë një rritje prej 16% të shikueshmërisë ndaj rënies historike të vitit 2020 prej 12% me 6.37 milionë shikues. Rekordi i mëparshëm u vendos nga shfaqja e vitit 2020, e cila u transmetua në ABC, dhe u vendos vlerësimi me 1.3. Vitin e ardhshëm, çmimet Emmy u kthyen në 1.9.

Fituesit kryesorë të Emmy-t të këtij viti përfshinin “Succession” të HBO-së për dramë, “Ted Lasso” të Apple TV+ për komedi dhe “The White Lotus” të HBO-së për seritë antologjike. Rrjeti numër 1 për çmimet Emmy 2022 ishte HBO/HBO Max me 38 fitore. Listën mund ta gjeni më poshtë.

Edicioni i 74-të i “Emmy Awards 2022”