Shenjat që dyshojnë më shumë, sipas Horoskopit

Të gjithë e kemi kuptuar se themeli i çdo miqësie është besimi. Megjithatë, një besim i tillë nuk është gjithmonë i sinqertë ose i dhënë lehtësisht siç duhet të jetë nga disa njerëz. Në të vërtetë, individët me nivele më të dobëta të besimit mbajnë pasiguri që i bëjnë ata të ndihen të shqetësuar për njerëzit përreth tyre çdo ditë. Ata priren të mbajnë një sy dhe herë pas here të testojnë se sa mbështetës dhe pranues janë miqtë ose kolegët e tyre. Njerëzit me personalitete të tilla të kujdesshme duan të marrin kohën e tyre për të analizuar të gjitha opsionet, për të kryer një studim të plotë dhe për t’i menduar gjërat tërësisht përpara se të marrin një vendim. Kjo përfundimisht mund të zhvillohet në çështje më serioze për ta, si sjellja e sikletshme shoqërore dhe mosbesimi ndaj të tjerëve në një nivel emocional ose fizik. Shikoni shenjat e yjeve që e përjetojnë këtë:

1. Peshqit

Peshqit mund të jenë një mendimtarë emocional. Kjo e bën të vështirë jetën e tyre të përditshme, sepse ata mund të ofendohen lehtësisht dhe e kanë të vështirë të besojnë të tjerët. Arsyet e vërteta pas sjelljes së tyre të rezervuar janë shpesh tipare të personalitetit ose ngjarje negative të hershme të jetës që i lënë ata të zhgënjyer me njerëzit. Pra, ndonjëherë zhgënjimet dhe plagët emocionale bëjnë që Peshqit të bëhen të kujdesshëm. Ata shpesh e kanë të vështirë të përballojnë kritikat dhe janë vazhdimisht në mbrojtje. Nëse nuk ka një arsye të fortë për të ndryshuar, ata shpesh kthehen në atë me të cilën janë njohur dhe çfarë funksionon për ta. Shumë Peshq janë të kujdesshëm në punë dhe priren të qëndrojnë me metoda të provuara dhe të vërteta. Ata nuk marrin gjithmonë shanse, por shpesh janë më pak të gatshëm ta bëjnë këtë, sepse në përgjithësi janë mosbesues ndaj njerëzve.

2. Akrepi

Akrepët shpesh i largojnë njerëzit e shtirur, sepse është në natyrën e tyre të jenë antagonistë, luftarak dhe kontestues. Disa Akrepa sillen në këtë mënyrë sepse po përpiqen të shpëtojnë duke fshehur të metat e tyre, pasi ndjejnë turp për to. Kjo mund të jetë gjithashtu rezultat i mos bullizimit në fëmijëri. Ata janë shpesh kundër idesë për të bërë kompromis në një mjedis profesional; e kanë të vështirë të falin dhe të harrojnë. Ata janë të shqetësuar pasi supozojnë se janë subjekt i ndonjë thashethemi zyre. Në fakt, ata mund të humbasin shanset për avancim në favor të ruajtjes së status quo-së, sepse rrezikojnë më shumë sesa duhet. Është në natyrën e një Akrepi që të jetë dyshues për legjitimitetin e çdo mundësie apo shoqërie që i ofrohet, kështu që ata gjithmonë do të jenë duke vëzhguar në pritje për të dhënë besimin e merituar.

3. Ujori

Kjo është e vetmja shenjë ajri që beson lehtësisht në teoritë e pabazuara të konspiracionit, sepse ata mendojnë se bota është gati t’i marrë ato. Ata bëjnë pak miq pasi u duhet shumë kohë për të zhvilluar një nivel rehatie dhe për t’u besuar njerëzve në punë. Disa prej tyre shpesh dyshojnë se janë objektiv i vëmendjes së vazhdueshme dhe të padëshiruar nga të tjerët, gjë që i bën ata të izoluar. Në jetën e tyre personale, edhe nëse nuk e kanë ndërmend, plagët e së kaluarës së tyre me siguri vendosin një pengesë rreth zemrës së tyre. Kur takojnë dikë të ri, Ujori e ka të vështirë të përshkruajë se si ndihen pasi janë të kujdesshëm me njerëzit e rinj dhe hezitojnë të shprehin ndjenjat e tyre. Ndonjëherë ata duhet ta humbin atë person përpara se të kuptojnë se sa shumë kanë nevojë për të. Edhe pse është një formë mbrojtjeje, ajo thjesht shërben për t’i mbajtur njerëzit larg kësaj shenje ajrore.

4. Luani

Luani është i qetë vetëm me anëtarët e familjes. Luanët priren të jenë tepër dyshues, si për shembull të besojnë se miqtë që sapo kanë takuar po gënjejnë ose po komplotojnë për t’i mashtruar. Ata shpesh nuk janë në gjendje t’u besojnë të tjerëve dhe kanë probleme në marrëdhëniet romantike sepse urrejnë të duken të pambrojtur. Luani shpesh ndihet i vetëm duke imagjinuar një botë ku rreziku qëndron gjatë gjithë kohës. Tiparet e tyre të kujdesshëm të karakterit mund të shihen edhe në vendin e punës, pasi ata shpesh janë të vëmendshëm ndaj procedurave ose pajisjeve të reja, të patestuara në zyrë.
Individë të tillë mund ta kenë të vështirë të përzihen me njerëzit për shkak të mosbesimit të pajustifikuar ndaj të tjerëve. Por ata mund të heqin dorë nga të menduarit e tepërt dhe të bëjnë një jetë më të mirë dhe më të kënaqshme.