Shenjat e horoskopit që nuk pyesin për lekë kur ikin me pushime verore

Akrepët rezultojnë shpenzuesit më bujarë të pushimeve, me mesatarisht 2927 dollarë për pushime një javore.

Një sondazh i 2,000 udhëtarëve amerikanë të ndarë sipas shenjave të zodiakut, zbuloi se Virgjëreshat janë dorështrënguar sa i përket shpenzimeve, me buxhetin e tyre mesatar të pushimeve që është 1,913 dollarë.

Edhe pse shenjat e ajrit (Ujorët, Binjakët dhe Peshoret) pretendonin se ishin më të vetëdijshmit për para gjatë pushimeve (73%), rezultoi Demi me mesataren më të ulët të shpenzimeve me vetëm 120 dollarë dhe shumica p%r ushqime.

I kryer nga OnePoll për CheapCaribbean, sondazhi zbuloi se këtë verë, shumica e të gjithë të anketuarve mezi presin të kalojnë pjesën më të madhe të kohës jashtë shtëpisë (59%), veçanërisht Bricjapët (65%) dhe Peshqit (66%).
Shenjat e zjarrit (Dashi, Luani dhe Shigjetarët) janë gjithashtu të prirur për tu argëtuar 57%).

Në mënyrë të ngjashme, 59% kanë synuar të bëjnë diçka argëtuese çdo javë,Gaforret, në veçanti (64%).

Gati dy të tretat e të anketuarve pajtohen gjithashtu se udhëtimi është një nga gjërat e tyre të preferuara për të bërë (64%), me Binjakët dhe Peshqit që kanë një prirje të veçantë për të parë vende të reja (68% secili).

Nga të anketuarit, mesatarisht bëjnë dy herë pushime në vit.

Kur bëhet fjalë për udhëtimet, Gaforret (44%) dhe shenjat e tjera të ujit (Peshqit dhe Akrepat, 40%) kanë më shumë gjasa të rezervojnë një pushim të minutës së fundit.

Këta të anketuar u lidhën gjithashtu me shenja zjarri për lënien e bërjes gati të valixhes gati në minutin e fundit.

Një në katër të anketuar kanë një “artikull me fat” që e marrin gjithmonë me vete, sidomos ujorët dhe peshqipt.

Virgjëreshat (53%) dhe Peshqit (55%) gjithashtu blejnë ushqimet e tyre të preferuara për t’i marrë me vete, ndërsa Peshoret i tregojnë vetes dashuri duke u përkëdhelur para pushimeve (35%).

Sipas sondazhit, të anketuarit vëzhgojnë edhe datat më të këqija për të udhëtuar. Gati një e katërta do të shmangte udhëtimin të Premten e Trembëdhjetë (23%).

Në përgjithësi, Shigjetarët dukej se ishin më supersticiozët për të udhëtuar në këtë ditë (29%), ndërsa shenjat e tjera janë më të shqetësuara për besëtytnitë e tjera të udhëtimit, të tilla si Demi që shmang shi meteorësh (18%) dhe Luanët që kërkojnë hënën e plotë (11%).

Duke parë se ku po shkojnë, llojet më të njohura të vendeve të pushimit midis shenjave janë destinacionet miqësore për familjen (36%) dhe arratisjet tropikale (28%).
Megjithatë, Binjakët (29%) dhe Bricjapët (28%) janë të vetmit që preferojnë parqet argëtuese sesa destinacionet në plazh.

Natën e parë për të arritur atje, më shumë të anketuar do të preferonin një natë të qetë në (45%) sesa një natë argëtuese (40%), me përjashtim të Akrepëve që do të preferonin të ishin jashtë në qytet duke kapur ‘prenë’ e radhës, 52%.

Kur bëhet fjalë për planifikimin kundrejt vazhdimit të rrjedhës, shenjat janë të ndara: Binjakët (44%), Luanët (48%), Virgjëreshat (44%), Shigjetarët (41%) dhe Peshqit (42%) planifikojnë gjërat.

Nga ana tjetër, Dashi (40%), Demi (43%), Gaforret (47%), Peshorja (46%), Akrepi (42%) dhe Ujori (43%) shkojnë me rrjedhën. Bricjapët janë e vetmja shenjë, të anketuarit e të cilëve ishin të ndarë në mënyrë të barabartë në preferencën e tyre.