Shenjat e Horoskopit që marrin vendime në bazë të emocioneve dhe jo logjikës

E kemi dëgjuar shumë herë këtë pyetje: “Mendon me zemër apo me mendje?”. Disa duan të mbështeten vetëm në mendjen. Të besosh se logjika nuk gabon, se gjithçka është e llogaritur dhe mund të kesh rezultate më të sigurta. Nga ana tjetër, mbizotërimi i logjikës për disa njerëz, mund të ishte një makth. Ndjenjat janë atje më të forta se kurrë dhe në asnjë mënyrë nuk mund të mohohen apo kundërshtohen.

Askush nuk mund t’ju thotë, bazuar në cilën nga të dyja të bëni. Ajo që është e sigurt, megjithatë, është se ata duan një ekuilibër dhe kjo nuk është veçanërisht e lehtë për t’u arritur. Aq më tepër për këto 3 shenja, që mendojnë të parët me emocione dhe sigurisht që lënë pas arsyen. Mund të mos u funksionojë gjithmonë, por të paktën rrezikojnë dhe guxojnë:

Gaforrja

Një Gaforre drejtohet nga Hëna, e cila gjithashtu simbolizon emocionet dhe gjendjen tonë emocionale. Është një shenjë jashtëzakonisht emocionale që thjesht nuk mund të funksionojë me logjikë. Edhe kur e bën këtë, ka të ngjarë të vuajë. Aq sa ka kuptim logjika, një Gaforre ka shumë më shumë gjasa të zgjedhë të dëgjojë ndjenjat e tyre të brendshme dhe të marrë vendime bazuar në të.

Luani

Luani ka një lidhje të veçantë astrologjike me zemrën, qoftë si organ, qoftë si selia e emocioneve, dhe përfaqësuesit e saj pothuajse gjithmonë e nderojnë atë. Një nga frikërat më të mëdha të një Luani është ndjenja e zbrazëtisë emocionale. Dhe kjo ka shumë të ngjarë të ndodhë kur veproni dhe mendoni vetëm logjikisht. Pra, ai preferon të rrezikojë dhe të ndjekë ndjenjat e tij, duke e kaluar jetën e tij të përditshme në ekstreme, në vend që të vendoset për situata të qeta ku mbizotëron logjika.

Dashi

Si shenja zjarri, është pothuajse e pamundur për një Dash të mendojë logjikisht. Ai mund të ketë një mijë arsye për të shmangur një akt, por nëse zemra “i thotë kështu”, atëherë nuk ka vend për mendime të dyta. Në asnjë rrethanë një Dashi nuk i pëlqen të shtypë veten dhe për këtë arsye, ai nuk mban asgjë brenda. Çfarëdo që të ketë ai do ta shprehë, edhe nëse logjika e tij i thotë të mos e bëjë këtë. Disa herë do të “digjet në zjarr” me vendimet e tij, por kjo nuk e pengon që të vazhdojë të ndjekë zemrën e tij, pa u menduar shumë.