SHBA vendos sanksione të reja kundër Rusisë

SHBA thuhet se po planifikon të vendosë sanksione të reja kundër Rusisë për të ndëshkuar Moskën për përdorimin e dronëve iranianë në Ukrainë.

Sipas dy zyrtarëve amerikanë, sanksionet do të vendosen sipas Aktit Global Magnitsky, një ligj i vitit 2016 që autorizon qeverinë amerikane të sanksionojë zyrtarët e huaj të qeverisë që konsiderohen si shkelës të të drejtave të njeriut, të ngrijë asetet e tyre dhe t’i ndalojë ata të hyjnë në SHBA.