SHBA: Partneriteti “pa kufi” i Kinës me Rusinë, shqetësuese

Partneriteti “pa kufi” i Kinës me Rusinë është “një tregues shqetësues se Pekini nuk është serioz” për t’i dhënë fund agresionit rus në Ukrainë.

Duke folur në Shkollën e Studimeve të Avancuara Ndërkombëtare të Universitetit Johns Hopkins, Sekretarja Amerikane e Thesarit Janet Yellen tha se: “Është thelbësore që Kina dhe vendet e tjera të mos i ofrojnë Rusisë mbështetje materiale ose ndihmë për shmangien e sanksioneve.”

Yellen paralajmëroi se pasojat e çdo shkeljeje do të ishin “të rënda”.