SHBA padit MoneyGram për parregullsi ndaj remitancave

SHBA padit MoneyGram International për shkelje të padrejtë të rregullave federale të krijuara për ta bërë më të lehtë për njerëzit që të dërgojnë para te miqtë dhe familja jashtë Shteteve të Bashkuara.

Ankesa kundër MoneyGram, një nga ofruesit më të mëdhenj të transfertave të remitancave në SHBA, u depozitua në gjykatën federale të Manhattanit.

Transfertat e remitancave u lejojnë njerëzve në Shtetet e Bashkuara të dërgojnë para në mënyrë elektronike njerëzve në vende të tjera dhe tejkalojnë shumën prej 100 miliardë dollarësh në vit.

MoneyGram u akuzua se kishte bllokuar në mënyrë të përsëritur marrësit duke pritur për paratë e tyre, duke u dhënë dërguesve informacione të pasakta se kur do të përfundonin transfertat.

Problemet vazhdojnë pavarësisht nga një seri përditësimesh të softuerit dhe teknologjisë, me disa transaksione që ende “ngecin” në sistemet e MoneyGram, thuhet në ankesë.

“MoneyGram shpenzoi vite duke dështuar me klientët e tij dhe duke mos ndjekur ligjin, duke injoruar ankesat e klientëve dhe paralajmërimet e qeverisë në proces”, thanë autoritetet.

“Modeli i gjatë i sjelljes së keqe të MoneyGram duhet të ndalet”, shtuan ata.

Në një deklaratë, MoneyGram me bazë në Dallas tha se planifikon të mbrohet kundër padisë “joserioze” dhe se konsumatorët nuk pësuan asnjë dëm.