SHBA ndalon pirjen e duhanit në makinë kur brenda ka fëmijë

Pirja e duhanit në makina me fëmijë është e ndaluar në 11 shtete të SHBA-së dhe ligjvënësit po bëjnë presion për një ndalim në Virxhinia Perëndimore.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve më shumë të rritur pinë duhan në Virxhinia Perëndimore se kudo tjetër në vend.

Senati i shtetit ka miratuar tani legjislacionin që parashikon gjoba për këdo që pi duhan ose posedon një produkt të ndezur të duhanit në një automjet në të cilin është i pranishëm një person nën moshën 16 vjeç.

Shkelësit do të përballeshin me gjoba deri në 25 dollarë, por do të ishte një shkelje dytësore, sepse pirja e duhanit ndërsa fëmijët janë në makinë nuk mund të jetë arsyeja kryesore për të ndaluar një shofer, shkruan AP.