SHBA-ja bashkëpunon me Rusinë

SHBA bashkëpunon me Rusinë për herë të parë pas pushtimit të Ukrainës.
Rusia dhe SHBA-ja dërguan një ekuipazh në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, në misionin e parë të përbashkët pas fillimit të pushtimit rus në Ukrainë.
Kozmonautët do të fluturojnë në stacionin hapësinor në një kapsulë ruse.
Nisja është planifikuar në orën 11:45 nga kozmodromi Baikonur në stepën kazake, i cili do të zgjasë tre orë dhe ekuipazhi ruso-amerikan prej tre anëtarësh do të kalojë tre muaj në hapësirë.