Sfera 2.3 miliardë dollarë në Las Vegas që po hipnotizon turistët

Sphere, një projekt i MSG Entertainment me vlerë 2.3 miliardë dollarë u inaugurua në Las Vegas më 4 korrik, me rastin e Ditës së Pavarësisë së SHBA-së.

Vendasit ende po përpiqen të kuptojnë topin ndriçues që është 111 metër i gjatë dhe përmban 580.000 metra katrorë ndriçim LED plotësisht të programueshëm, ndërsa shërben gjithashtu si një arenë me gati 20.000 vende.

Kompania që e ndërtoi pretendon se është ekrani më i madh LED në planet, përveç se është struktura më e madhe sferike në Tokë.

“Exosphere është më shumë se një ekran ose një billboard, është arkitekturë e gjallë dhe ndryshe nga çdo gjë që ekziston kudo në botë”, tha Guy Barnett, SVP i Sphere për strategjinë e markës dhe zhvillimin krijues.

Shfaqja e parë në ambientin e ri mahnitës është planifikuar për t’u zhvilluar më 29 shtator dhe do të jetë një koncert i U2. Aktet në skenë do të shfaqen nën ekranin LED 16K që mbështjell audiencën nga brenda.

Stolat në arenë do të jenë në gjendje të dridhen për t’u përshtatur me çdo gjë që përshkruhet në ekran, si udhëtimi me helikopter ose tërmeti. Makinat 4D që krijojnë efekte të erës dhe aroma do të jenë gjithashtu pjesë e përvojës Sphere.

Sfera ka ndriçuar qiellin e Vegasit, ditët e fundit, dhe ka treguar se si mund të përfytyrohet çdo gjë, nga një shfaqje patriotike deri te një sy i mërzitur që vëzhgon The Strip.

https://youtu.be/GUsY8ocXVuk