Serbia marrëveshje 4 mld euro me Kinën

Një delegacion serb i kryesuar nga presidenti Aleksandar Vuçiç pati një vizitë produktive në Kinë më 17 tetor, ku ata përfunduan një marrëveshje të tregtisë së lirë dhe siguruan tre marrëveshje të konsiderueshme tregtare, të vlerësuara kolektivisht në 4 miliardë euro.

Në Pekin, Vuçiç u takua me presidentin kinez Xi Jinping dhe mori pjesë në Forumin e tretë Brez dhe Rrugë për Bashkëpunim Ndërkombëtar. Në prani të të dy liderëve, u nënshkrua zyrtarisht një marrëveshje e tregtisë së lirë, e cila përfshin 10,412 produkte serbe dhe 8,930 kineze, duke shënuar një moment historik të rëndësishëm në marrëdhëniet dypalëshe.