Sendet personale të Elton John shiten në ankand me vlerë marramendëse

Shtëpia e ankandeve “Christie’s” deri më 28 shkurt do të shesë sendet personale të Elton John, të koleksionit të muzikantit, duke përfshirë një kostum joshës prej fildishi dhe floriri nga fillimi i viteve 1970, të dizajnuara nga Annie Reevey për 12,600 dollarë (11,630 euro).

Artikujt personalë të ikonës së muzikës janë shitur në New York për gati 8 milionë dollarë (7 milionë euro). Pianoja e John mori më shumë se 200,000 dollarë (184.610 euro) dhe syzet e diellit, një element kyç i pamjes së njohur të këngëtarit, gjetën një blerës për 22,680 dollarë (20.934 euro), dhjetë herë më shumë se vlerësimi fillestar. Shumica e artikujve vijnë nga shtëpia e tij luksoze në Atlanta.