Senatorja australiane kërkon ‘tredhjen’ e pedofilëve

Senatorja nga Australia, Pauline Hanson, dëshiron të shohë dënime më të ashpra për pedofilët në Australi dhe ka bërë thirrje që ata të tredhen kimikisht.

Ajo gjithashtu dëshiron të krijojë një regjistër publik kombëtar të shkelësve seksualë, në mënyrë që familjet të jenë të vetëdijshme për rreziqet që mund të përgjojnë në lagjen e tyre.

“Njerëzit janë shumë të shqetësuar për sigurinë e fëmijëve të tyre dhe duan ligje dhe dënime të forta për ata që janë dënuar për pedofili,” tha zonja Hanson në një intervistë.

“Unë mbështes kastrimin kimik dhe dënimet më të ashpra për pedofilët dhe krijimin e një databaze kombëtare të pedofilëve. Për veprat seksuale që nuk përfshijnë fëmijë, e konsideroj të përshtatshme që gjyqtari kryesues ose gjyqtari të përcaktojë dënimin e duhur sipas ligjit përkatës”.

Thirrjet e Hanson për një regjistër publik të abuzuesve seksualë do të përballen me një betejë të vështirë për t’u realizuar, me përpjekjet e mëparshme të dështuara.

Në vitin 2019, Ministri i Punëve të Brendshme Peter Dutton u zotua të krijojë një regjistër ’emri turpi’ për pedofilët.

Dutton madje zbuloi se 7.8 milionë dollarë ishin lënë mënjanë nga qeveria për të shkuar drejt regjistrit publik në zgjedhjet e fundit federale.

Sidoqoftë, një raport i vitit 2019 tregon se shtetet e kundërshtuan propozimin.

Pavarësisht përpjekjeve më të mira të Dutton për të mbledhur shtetet, qeveria laburiste e kryeministres së Queensland, Annastasia Palaszczuk dhe të Gjelbrit të Queensland votuan kundër mocionit.