AlbanianEnglish

Senatori amerikan thirrje vendeve skeptike të BE-së: Njihni Kosovën

Senatori amerikan Ritchie Torres u ka dërguar letra ambasadorëve të pesë vendeve të BE-së që nuk e njohin Kosovën si vend të pavarur. Senatori u shkroi ambasadorëve të Qipros, Greqisë, Rumanisë, Sllovakisë dhe Spanjës.

Ai lajmin e ka bërë të ditur në rrjetin social Twitter. “Kosova ka qenë e pavarur për 14 vjet, por ka disa vende të BE-së që nuk e njohin këtë. Unë i bëj thirrje Qipros, Greqisë, Rumanisë, Sllovakisë dhe Spanjës që të rishqyrtojnë pozicionin e tyre dhe ta njohin Kosovën si një komb të pavarur në mënyrë që Kosova të ketë një rrugë për të hyrë në BE”, shkruan ai.

You don't have permission to register