Senati holandez del kundër qendrës informative të Meta-s

Senati holandez po krijon një lëvizje për bllokimin e ndërtimit të qendrës më të madhe informative, Meta.

Senati i kërkoi qeverisë holandeze të përdorë fuqitë e saj për të bllokuar sa më shpejt zhvillimin e qendrës informative të Meta-s brenda Holandës.

Në dhjetor, qyteti i Zeewolde, 50 km në lindje të Amsterdamit, autorizoi planet për të ndërtuar objektin më të rëndësishëm të formës së tij brenda Holandës. Nga ky objekt Facebook, Instagram dhe Whatsapp do t’u shërbenin klientëve në të gjithë Evropën.

Ndërtesa mund të të përdorë 1.38 gigavat për orë energji elektrike dhe të mbulojë 166 hektarë tokë bujqësore.

Ajo është kundërshtuar nga disa aktivistë mjedisorë, të cilët nuk duan që furnizimi i kufizuar i energjisë të përdoret nga shumë kombe.

Lëvizja e krijuar i kërkoi qeverisë federale të shtyjë ndërtimin derisa të vendoset nëse qendra e informacionit plotëson apo jo rregullat mjedisore.

Rreth 60 operatorë qendrash informacioni brenda Holandës konsumojnë rreth 2.8% të konsumit të energjisë elektrike mbarëkombëtare.