Sekuestrohet 5.7 tonë kokainë në Britani, e fshehur në ngarkesat me banane

Sipas një njoftimi nga Agjencia Kombëtare e Krimit (NCA), policia britanike sekuestroi një rekord 5.7 tonë kokainë në një kontejner në portin e Southampton.

Kokaina, me një vlerë prej më shumë se 450 milionë £ bazuar ishte fshehur në një ngarkesë banane nga Amerika e Jugut. Studiuesit e NCA besojnë se destinacioni përfundimtar i mallrave ishte Hamburgu.

Në një deklaratë për shtyp nga agjencia, drejtori i NCA, Chris Farrimond, theksoi se kjo konfiskim është një “goditje e madhe për kartelet ndërkombëtare”, pasi “i privon ata nga të ardhura të mëdha”.

Në muajt e fundit, sasi të mëdha të kësaj droge janë sekuestruar nga autoritetet e Holandës, Belgjikës dhe Spanjës, pra të tre vendeve europiane që konsiderohen si portat kryesore të importit të kokainës, e cila vjen kryesisht nga Panamaja, Kolumbia dhe Ekuadori.

Një total prej 116 tonë kokainë u kapën në portin belg të Antwerp vitin e kaluar, një rekord, ndërsa autoritetet holandeze thanë se kapën 59.1 tonë kokainë në të njëjtën periudhë.