Sejko paralajmëron: Inflacioni prek Shqipërinë në mesin e 2022

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Genc Sejko paralajmëroi se shumë shpejt vendi ynë pritet të preket nga inflacioni.

Kjo rritje e inflacionit shkaktohet nga rritja e çmimeve në tregjet ndërkombëtare.

Megjithatë Sejko u shpreh se nga gjysma e dytë e 2022-shit, pritet që efektet e inflacionit në ekonominë të kthehet qëndrueshëm pranë nivelit 3%.

Këshilli Mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë vendosi të mbajë të pandryshuar nivelin e normës së interest në nivelin 0.5% dhe normat e kredive ditore dhe depozitat në nivelet 0.1% dhe 0.9%.

Rimëkëmbja e ekonomisë shqiptare mbetet ende e brishtë përballë tre sfidave kryesore të saj: goditja e tërmetit, kriza shëndetësore COVID dhe situata e imponuar jo stabile në tregjet ndërkombëtare.