Sean Bean në 6 rolet më të spikatura

Sean Bean, me një reputacion dhe karrierë të shpërndarë, është gjithashtu një talent i jashtëzakonshëm në aktrim.

Ai është shfaqur në filma, radio dhe televizione që në fillim të viteve tetëdhjetë.

Përgjatë gjithë karrierës ai ka qenë personazhi tragjik, pasi kishte një pasion të jashtëzakonshëm për aktrimin në përgjithësi, por mbi të gjitha për teatrin shekspirian.

Në shijet e tij personale, ai preferon aktrimin në filmat e periudhave të vjetra, me veshje historike dhe tradicionale.

Një nga rolet më të spikatura që luajti Bean ishte Richard Sharpe në serialin “Sharpe”, por si ky ka dhe të tjerë që do i gjeni të renditura më poshtë.