Scholz: Anëtarësimi në BE i Ballkanit në interes të Berlinit

Olaf Scholz deklaroi përpara Bundestagut gjerman se anëtarësimi i vendeve të Ballkanin Perëndimor ne BE është me interes të madh, së pari për vetë Gjermaninë.

Kancelari gjerman e përshëndeti hovin e ri të dhënë bisedimeve për zgjerimin e Bashkimit Europian me gjashtë vendet e rajonit gjatë muajve të fundit dhe vendimin e kësaj jave për t’i dhënë Bosnje-Hervegovinës statusin e kandidatit.