Sapo filluat një lidhje? Ja gjërat që duhet të shmangni

Entuziazmi intensiv, fluturat  brenda jush dhe besimi i përgjithshëm se jeta në fund të fundit është shumë e bukur janë vetëm disa nga karakteristikat që ndjeni në çdo fillim lidhje.

Pikërisht për shkak të këtij intensiteti, ne jemi më të prirur të ekzagjerojmë duke vazhduar me veprime të caktuara, të cilat mund të kenë përfundimisht të kundërtën e efekteve të synuara.

Pra, çfarë duhet të shmangni?

Jini të qartë

Që në momentin e parë, do të ishte mirë të sqaroni pozicionin tuaj se çfarë saktësisht kërkoni në çdo formë marrëdhënieje, edhe nëse e zhvilloni atë. Mos kultivoni iluzione dhe sidomos mos luani me emocionet e palës tjetër.

Ruani ende jetën tuaj personale

Kur jeni ende në hapat e parë të marrëdhënies suaj të re, duhet të mbroni jetën tuaj personale. Kjo sepse jeni në proces takimi, në të cilin shumë lehtë mund të ndikoheni nga opinioni i familjes dhe miqve. Me fjalë të tjera, rrënimi mund të shkaktohet pa valën e pritur.

Thye akullin

Fillimi shoqërohet gjithmonë me hezitim dhe shqetësim për të mos u lënduar, duke ndërtuar disa mure akulli. Megjithatë, kjo ftohtësi nuk të lejon të jesh e lirë, të jetosh çdo moment me të dhe mbi të gjitha të shpalosësh çdo aspekt të vetes.

Frika na mban gjithmonë ‘robër’ për sa i përket kënaqësisë dhe kjo sigurisht nuk ndihmon.