Samsung planifikon 356 miliardë dollarë investime

Samsung Group do të investojë 356 miliardë dollarë në pesë vitet e ardhshme për të përshpejtuar rritjen në gjysmëpërçuesit, biofarmaceutikën dhe teknologji të tjera të gjeneratës së ardhshme.

Korporata kryesore e Koresë së Jugut tha se investimet deri në vitin 2026 pritet të ndihmojnë Samsung-un të nxisë rritjen afatgjatë në fusha strategjike si sektori i çipave.

Investime të mëdha pritet të ketë edhe në sektorin biofarmaceutik për ta bërë atë po aq të suksesshëm sa biznesi i tij i çipave.

Samsung Electronics, prodhuesi më i madh në botë i çipave të memories, nuk dha një ndarje të shifrave, megjithëse shtoi se 80% e investimeve do të bëhen në Korenë e Jugut.

Samsung nuk përfshiu bateritë e automjeteve elektrike si një “motor” i rritjes së ardhshme.

Samsung SDI, njësia e baterive të grupit Stellantis, kanë planifikuar të shpallin fabrikën e tyre të re të baterive në shtetin amerikan të Indianës.

Sigurimi i zinxhirëve të furnizimit me çipa do të ketë rëndësi strategjike dhe do të jetë i rëndësishëm për sigurinë ekonomike të Koresë së Jugut, tha Samsung në një njoftim zyrtar.

Investimet prej 450 trilionë fitimesh, që pritet të krijojnë rreth 1 milionë vende pune, janë mbi 30% më të mëdha se 330 trilionë fitime që Samsung ka investuar në pesë vitet deri në vitin 2021.