Samsung me kërkesa të larta për pajisje teknologjike

Samsung pret kërkesa të larta për çipa memorieje.

Por kompania gjithashtu paralajmëroi se mungesat e komponentëve kanë të ngjarë të zvarriten.

Prodhuesi më i mirë në botë i telefonave inteligjentë tha se kërkesa për çip serverësh duket ‘relativisht e kënaqshme’.

Kjo pasi kompanitë rrisin investimet dhe kërkojnë teknologji të reja për të përmirësuar biznesin e tyre.

Samsung përmendi kompanitë që zgjerojnë infrastrukturën e IT-së.

Ai gjithashtu vuri në dukje kompanitë cloud që investojnë në fusha si inteligjenca artificiale.

Plani i Samsung është të fitojë më shumë klientë të nivelit të lartë për prodhimin e çipave në fusha si kompjuteri me performancë të lartë dhe industria e automobilave.

Por ajo sheh kërkesë më të dobët për celularin e saj dhe çipat e kompjuterëve personalë në tremujorin e dytë.

Firma koreano-jugore fajëson inflacionin dhe bllokimet e shkaktuara nga kriza shëndetësore.

Parashikimet vijnë pasi Samsung konfirmoi një rritje prej 51% në fitimi, më shumë se 11 miliardë dollarë për tremujorin e parë.

Kjo ishte në përputhje me parashikimet dhe fitimin më të mirë të kompanisë në tremujorin e parë që nga viti 2018.