Samsung mashtron, ja e vërteta e fotos me hënën

Bëni një foto të hënës me një smartphone Samsung dhe do të jetë jashtëzakonisht e qartë dhe e detajuar. Megjithatë, rezulton se pajisjet e kompanisë po e falsifikojnë atë duke vendosur teksturat e hënës të përafruar me AI në foto. Përdoruesi i Reddit ibreakphotos demonstroi ‘turpësinë’ duke mjegulluar qëllimisht një foto profesionale të hënës, më pas duke bërë një foto me një celular Samsung, duke dëshmuar kështu se shtohen detajet në mënyrë algoritmike.

Fotografitë e hënës nga Samsung janë të rreme. Marketingu i Samsung është mashtrues. Ata përmendin shumë korniza, shumë-ekspozime, por realiteti është se AI bën pjesën më të madhe të punës, jo optika, optika nuk është në gjendje të zgjidhë detajet që shihni. Meqenëse hëna është e lidhur në mënyrë të baticës me Tokën, është shumë e lehtë të stërvitësh modelin tënd në imazhe të tjera të hënës dhe thjesht ta godasësh atë strukturë kur zbulohet një gjë e ngjashme me hënën.

Allison Johnson nga The Verge thekson se ka shumë mashtrime algoritmike në fotografitë celulare. Pra, ndërsa Samsung është veçanërisht gënjeshtar, teknologjia themelore është pjesë përbërëse e bërjes së atyre sensorëve të vegjël të imazhit të duken më të mirë se sa janë.

Puna është se çdo foto e marrë me një aparat fotografik dixhital bazohet në një kompjuter të vogël që bën disa supozime. Kjo është e vërtetë deri në pikselët individualë në sensor. Secili prej tyre ka një filtër me ngjyrë jeshile, të kuqe ose blu. Një piksel me një filtër me ngjyrë të gjelbër mund t’ju tregojë vetëm sa jeshile është diçka, kështu që një algoritëm përdor të dhënat për të bërë një supozim të mirë se sa e kuqe dhe blu është gjithashtu. Pasi të keni rregulluar të gjitha ato të dhëna ngjyrash, atëherë ka shumë më tepër alternativa rreth mënyrës së përpunimit të fotografisë.

Vit pas viti, kamerat e telefonave inteligjentë shkojnë një hap më tej, duke u përpjekur të bëjnë supozime më të zgjuara për skenën që po fotografoni dhe si dëshironi që ajo të duket.