Sabotimi i gazsjellësit Nord Stream, SHBA mund të ndihmojë në hetime

SHBA po shqyrton ofrimin e përdorimit të aftësive të saj më të avancuara të leximit të zërit nënujor për të analizuar regjistrimet audio nga koha e sabotimit të tubacioneve të gazit Nord Stream. Përpunimi i nënshkrimeve mund të nxisë hetimet duke ofruar një pamje më të detajuar të asaj që ndodhej në zonë në kohën e shpërthimeve të tubacionit dhe çfarë i shkaktoi ato.

Shumë vende kanë aftësinë për të përpunuar tingujt nënujorë,por  SHBA-ja ka sistemin më të avancuar.