Sa shpenzojnë në javë familjet nëpër botë për ushqime?

Fotografi Peter Manzel e çon fotografinë tradicionale të ushqimit në një shkallë globale. Në librin e tij Hungry Planet, ai ka përfshirë fotografi të familjeve në mbarë botën, dhe ushqimet tradicionale që ata konsumojnë.

Fotot e tij magjepsëse na japin një vështrim të rrallë të ndryshimeve kulturore të dietave dhe se si mjediset dhe kulturat ndikojnë në dietat e kombeve të ndryshme.

1. Kajro, Egjipt

Familja Ahmed shpenzon rreth 78 dollarë në javë për të ushqyer të gjithë familjen.

2. Tingo, Ekuador

Familja Ayme shpenzon rreth 32 dollarë në javë për ushqime.

3. Karolina e Veriut, Shtetet e Bashkuara

Familja Revis shpenzon rreth 342 dollarë në javë për ushqime për familjen e tyre prej katër anëtarësh.

4. Weitaiwu, Kinë

Familja Cui shpenzon rreth 65 dollarë në javë për ushqimet e tyre.

5. Cuernavaca, Meksikë

Familja Casales shpenzon rreth 189 dollarë në javë.

6. Kouakourou, Mali

Familja Natomo shpenzon 30 dollarë në javë për ushqime për të ushqyer familjen e tyre të madhe.

7. Qyteti i Kuvajtit, Kuvajt

Familja Al-Haggan shpenzon rreth 252 dollarë në javë për të ushqyer të gjithë familjen e tyre.

8. Qyteti Kodaira, Japoni

Familja Ukita shpenzon rreth 361 dollarë në javë për ushqime.

9. Palermo, Itali

Familja Manzo shpenzon rreth 295 dollarë në javë për ushqimet e tyre.

10. Ujjain, Indi

Familja Patkar shpenzon rreth 45 dollarë në javë për sende ushqimore.

Peter Menzel

11. Bargteheide, Gjermani

Familja Melander shpenzon 568 dollarë në javë për ushqime për një familje prej katër anëtarësh.

12. Havana, Kubë

Familja Kosta shpenzon rreth 64 dollarë në javë për sende ushqimore.

13. Iqaluit, Kanada

Familja Melanson shpenzon rreth 392 dollarë në javë për sende ushqimore.

14. Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë

Familja Dudo shpenzon rreth 90 dollarë në javë për ushqime për të ushqyer të gjithë familjen e tyre.

15. Riverview, Australi

Familja Brown shpenzon rreth 428 dollarë në javë për sende ushqimore.

16. Hamburg, Gjermani

Familja Sturm shpenzon rreth 325,81 dollarë në javë për sende ushqimore.

17. Gjettum, Norvegji

Familja Ottersland Dahl shpenzon rreth 379,41 dollarë në javë për sende ushqimore.

18. Kampi Breidjing, Çad

Familja Aboubakar shpenzon 1.23 dollarë në javë për të ushqyer të gjithë familjen.

19. Pekin, Kinë

Familja Dong shpenzon 155,06 dollarë në javë për sende ushqimore.

20. Konstancin-Jeziorna, Poloni

Familja Sobczynscy shpenzon 151,27 dollarë në javë për sende ushqimore.

21. Todos Santos, Guatemalë

Mendoza shpenzon 75,70 dollarë në javë për sende ushqimore.

22. Kaliforni, Shtetet e Bashkuara

Familja Caven shpenzon 159,18 dollarë në javë.

23. Ulaanbaatar, Mongoli

Familja Batsuuri shpenzon 40,02 dollarë për të ushqyer të gjithë familjen e tyre.

24. Cllingbourne Ducis, Britani e Madhe

Familja Bainton shpenzon rreth 253,15 dollarë në javë.

25. Fshati Shingkhey, Butan

Familja Namgay shpenzon 5,03 dollarë në javë për të ushqyer të gjithë familjen e tyre.