Rusia përgatit planin “djallëzor” në Detin e Veriut

Sipas akuzave të reja Rusia ka përgatitur një program për të sabotuar fermat e erës dhe kabllot e komunikimit në Detin e Veriut. Detajet vijnë nga një hetim i përbashkët nga transmetuesit publik në Danimarkë, Norvegji, Suedi dhe Finlandë.
Sipas hetimit, Rusia ka një flotë anijesh të maskuara si anije peshkimi dhe anije kërkimore në Detin e Veriut, shkruan BBC.
Ata mbajnë pajisje mbikëqyrjeje nënujore dhe po hartojnë vendet kryesore për sabotim të mundshëm. BBC raporton se zyrtarët e Mbretërisë së Bashkuar janë në dijeni të anijeve ruse që lëvizin nëpër ujërat e Mbretërisë së Bashkuar si pjesë e programit. E para nga një seri raportesh do të transmetohet të mërkurën nga DR në Danimarkë, NRK në Norvegji, SVT në Suedi dhe Yle në Finlandë.