Rusia paralajmëron Perëndimin: Do jemi shumë të ashpër nëse na grabisni pasuritë tona

Rusia paralajmëroi Perëndimin se Moska do të ishte shumë e ashpër nëse Shtetet e Bashkuara dhe BE do të kapnin qindra miliarda dollarë asete ruse.

Pasi Presidenti Vladimir Putin dërgoi trupa në Ukrainë në vitin 2022, Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj ndaluan transaksionet me bankën qendrore të Rusisë dhe ministrinë e financave, duke bllokuar rreth 300 miliardë dollarë asete sovrane ruse në Perëndim.

BE- ja miratoi të hënën një ligj për të lënë mënjanë fitimet e papritura të bëra nga aktivet e ngrira të bankës qendrore ruse, tha të hënën, në një hap të parë konkret drejt qëllimit të bllokut për të përdorur paratë për të financuar rindërtimin e Ukrainës.

“Kjo është vjedhje: Është përvetësim i diçkaje që nuk ju takon”, tha zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharova për radion Sputnik.