Rusia padit Google për dy raste të përmbajtjeve

Rregullatori rus i komunikimit deklaroi se ka ngritur dy raste administrative kundër Google për dështimin për të hequr informacionin e ndaluar nga platforma e tij e ndarjes së videove në YouTube. Ajo e akuzoi Google për shitje të përmbajtjes false.

Google mund të gjobitet deri në tetë milionë rubla ose deri në 20% të të ardhurave vjetore të korporatës në Rusi për shkelje të përsëritura.

Rusia ka kufizuar hyrjen në kompanitë kryesore të Facebook dhe Instagram të Twitter dhe Meta Platforms që nga dërgimi i trupave në Ukrainë më 24 shkurt.

YouTube, i cili ka bllokuar mediat e financuara nga shteti ruse globalisht, është nën stresin e madh nga Moska, e cila në fillim të këtij muaji e akuzoi atë për përhapjen e asaj që i referohej si kërcënime kundër banorëve rusë.

Rusia javën e fundit deklaroi se Meta ishte përgjegjës për “stërvitjen ekstremiste”, një gjë që avokati i korporatës e mohoi në një dosje gjyqësore në Moskë.

Rusia nisi atë që e quan një operacion të veçantë në Ukrainë për të degraduar aftësitë e ushtrisë së fqinjit të saj dhe për të çrrënjosur njerëzit që i quajti nacionalistë të dëmshëm.

Forcat ukrainase kanë ngritur rezistencë të ashpër dhe Perëndimi ka vendosur sanksione gjithëpërfshirëse ndaj Rusisë në përgjigje.