Rusia ngrin llogaritë bankare të Danimarkës dhe Finlandës

Llogaritë bankare të Finlandës dhe Danimarkës në Rusi janë ngrirë, duke bërë që ambasadat e tyre të bëjnë pagesa në para, kanë thënë zyrtarë të të dy vendeve.

Ministri i Jashtëm finlandez Pekka Haavisto tha se llogaritë bankare kishin pushuar së punuari më 27 prill, ndërsa ministria e jashtme e Danimarkës tha se llogaritë e saj bankare ishin ngrirë që nga vera e kaluar.

“Llogaritë e ambasadave finlandeze janë ngrirë në Rusi dhe për momentin ato nuk mund të përdoren,” tha zoti Haavisto, duke shtuar se ambasada dhe konsullata e saj në Rusi kishin përdorur rezerva parash për të paguar faturat. Ministria e Jashtme daneze tha se kufizimet e vendosura nga autoritetet ruse nënkuptonin se kartat bankare të ambasadës së saj ishin bllokuar.

“Rritja e kërkesave për dokumentacion përpara të gjitha pagesave do të thotë konkretisht se ambasada ka kohë që paguan pagat për punonjësit dhe paguan faturat me para në dorë”, tha ministria.