Rusia hap çështje kundër Google dhe kompanive të tjera

Rregullatori rus i komunikimeve tha se kishte hapur çështje administrative kundër Google dhe gjashtë kompanive të tjera të huaja të teknologjisë për shkelje të dyshuara të legjislacionit të të dhënave personale.

Moska është përplasur edhe me Big Tech për përmbajtjen, censurën, të dhënat dhe përfaqësimin lokal në një mosmarrëveshje që ka shpërthyer në një betejë të plotë informacioni që kur Rusia dërgoi dhjetëra mijëra trupa në Ukrainë më 24 shkurt.

Rusia gjobiti Google me 46,540 dollarë vitin e kaluar për mos ruajtjen e të dhënave personale të përdoruesve rusë në bazat e të dhënave në territorin rus.

Të premten tha se kishte hapur një rast të ri mbi atë që e quajti dështimin e përsëritur të Google për të respektuar legjislacionin rus.

Rregullatori ka hapur çështje kundër gjashtë kompanive të tjera – Airbnb, Pinterest, Likeme, Twitch, Apple dhe United Parcel Service – për shkelje të supozuara për herë të parë që mbartin një gjobë të mundshme prej 1-6 milionë rubla.