Rusia gati të rikthejë furnizimin me gaz në Europë

Rusia është e gatshme të rikthejë furnizimin me gaz në Europë përmes tubacionit të gazit Yamal-Europë, i cili ishte ndaluar më pare për arsye politike. Në maj, vetëm 44 orë pasi Ukraina reduktoi rrjedhën e gazit natyror nëpër territorin e saj në Europë, duke fajësuar ndërhyrjen e trupave ruse, Gazprom ndaloi furnizimet nëpër Poloni dhe ndaloi dërgimin e gazit në Gjermani.

Gazprom u detyrua të pezullojë furnizimet për shkak të sanksioneve ndaj kompanisë së saj mëmë, EuRoPol GAZ.