Rishi Sunak, kryeministri i ardhshëm i Britanisë

Ish ministri i financave Rishi Sunak do të jetë kryeministri i Britanisë së Madhe . Kandidati i Konservatorëve ka arritur të marrë mbështetjen e nevojshme brenda partisë së tij  duke siguruar më shumë se 190  vota. Ai pritet të emërohet në postin e kryeministrit zyrtarisht këtë të martë.

Ish kryeministri Britanik Boris Johnson dhe Penny Mourdant  rivalët e Rishi Sunka në këtë garë hoqën dorë nga kandidimi për të marrë lidershipin e konservatorëve .

Sunak po merr detyrën e tij në kohë të vështira për Britaninë e Madhe teksa vendi po përballet me sfida të mëdha ekonomike si pasoje e luftë Rusi- Ukrainë dhe pasojat e post-pandemisë .

42  vjeçari bëhet kryeministri i parë Britanik me prejardhje indiane pasi familja e tij emigroi në Britani përgjat viteve 60 .