Rusët dhe ukrainasit emigruan masivisht në Serbi 9 muajt e fundit

Që nga shpërthimi i luftës ruso-ukrainase dhe mobilizimi në Rusi, më shumë se 104.000 qytetarë rusë dhe më pak refugjatë nga Ukraina, rreth 18.000 kanë qëndruar në Serbi.

Llogaritet se numri i tyre është shumë më i madh dhe në shkolla janë të regjistruar 600 nxënës nga Rusia dhe Ukraina.