Rritja e interesit nuk i ndal kreditë

Raporti i Bankës së Shqipërisë tregon që në 6 muajt e fundit, kushtet e kreditimit janë shtrënguar, ndërsa interesat e kredive për blerje shtëpie u rritën në 4.5% gjatë periudhës korrik-shtator nga 3.8% në fillimit.

Ato vijuan të rriten dhe në tremujorin e fundit të 2022.

Mejgithatë, duket se këto indikatorë nuk po e ndalin rritjen e çmimit të shtëve/apartamenteve, por as rritjen e portofolit të kredisë, që po nxitet nga marrja e kredisë në euro.

*Tibo News