Rritja e çmimeve jep shenjat e para të uljes së konsumit

Çmimet e rritura po japin shenjat e para të ngadalësimit të konsumit të vend.

Pas një rritje të fortë të sasisë së mallrave të importuar në dy muajt e parë të vitit, të dhënat nga Ministria e Financave tregojnë se në muajin Mars vendi ynë ka importuar 7400 ton më pak naftë dhe 418 ton më pak kafe.

Në këto kushte, doganat po mbledhin më pak të ardhura nga akciza kundrejt planit të parashikuar për vitin 2022.

Ndërkohë, nga statistikat e transportit vërehet edhe se volumi i përpunimit të mallrave në porte ka pësuar një rënie me 4% në muajin mars, ndërsa për periudhë ne tremujorit është ulur me 7.4%.

*Tibo News.