Rritet inflacioni në Japoni, më i larti që nga 1981

Inflacioni në Japoni është rritur në nivelin më të lartë në 40 vitet e fundit, i nxitur nga rritja e kostove të energjisë dhe çmimet më të larta të mallrave të importuara.Sipas të dhënave të qeverisë, indeksi i çmimeve të konsumit u rrit 4% në dhjetor nga 3.7% në nëntor, rritja më e madhe që nga viti 1981.

Shifra tejkaloi objektivin e bankës qendrore japoneze për të nëntin muaj radhazi, duke hedhur poshtë besimin e komitetit se këto janë presione për rritjen e inflacionit do të ishte kalimtare.