Rreziku nga tërmetet, do rivlerësohet stoku i banesave

Stoku i banesave në vend do të kalojë në rivlerësim për riskun nga tërmetet.

Projekti i paraqitur në strategjinë kombëtare për zvogëlimin e riskut nga fatkeqësitë i mbrojtjes civile përfshin zbatimin e tij brenda 4 vitesh, nga viti 2023-2027 dhe kap vlerën rreth 8 milionë euro nga buxheti i shtetit, fondet e BE dhe donatorë të tjerë.

Ndër të tjera dokumenti vendos theksin tek ndërtimet informale.

*Tibo News