Rreth 25 mln nigerianë do të përballen me krizë ushqimore

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) ka paralajmëruar se 25 milionë nigerianë do të përballen me krizë ushqimore në vitin 2023. Në deklaratën e bërë nga UNICEF, u tërhoq vëmendje nga raporti i tetorit 2022 i organizatës së mbështetur nga OKB-ja, “Cadre Harmonise”.

Thuhet se nëse qeveria dhe organizatat ndërkombëtare nuk marrin masa, 25 milionë njerëz do të jenë të ekspozuar ndaj krizës ushqimore në muajt qershor-gusht, e cila konsiderohet një periudhë thatësire në Nigeri.