Ronaldo, Papa, Donald Trump dhe Beyonce “dënohen” nga Twitter

Rrjeti social, Twitter, së fundmi ka filluar të heqë simbolet verifikuese blu “të trashëguara” nga përdoruesit e verifikuar që kanë refuzuar të paguajnë tarifën mujore të Elon Musk.

Personazhe si Cristiano Ronaldo, Jay Z, Donald Trump dhe madje edhe Papa kanë humbur tashmë shenjat e tyre të verifikimit në faqen e mediave sociale.

Përditësimi i fundit është pjesë e planit të Elon Musk për të nxitur më shumë njerëz drejt regjistrimit në Twitter Blue deri në 11 £ në muaj.

CEO i diskutueshëm njoftoi se simbolet ikonë të verifikimit do të hiqen nga llogaritë më 20 prill. Sistemi origjinal i tik-takëve blu falas u hoq për të promovuar shërbimin premium të abonimit Musk.

Më pas ai u ofroi përdoruesve të Twitter-it ‘tick’ blu “të trashëguar”, të cilat u tregonin njerëzve se cilat llogari ishin të ligjshme. Por Musk tani ka vendosur të “heqë qafe” plotësisht këtë shenjë verifikimi, që do të thotë se figurat publike tani do të duhet gjithashtu të marrin pjesë për ta pasur atë.

Edhe emrat më të mëdhenj të të famshmëve nuk ishin në gjendje t’i shmangeshin bllokut të copëtimit ndërsa u shpalos “masakra” e shenjës verifikuese blu. Beyonce, JK Rowling, Ant dhe Dec, lojtari i kriketit Virat Kohli dhe modelja Chrissy Teigen janë ndër ‘viktimat’ e para për Twitter Blue.

Si partitë Laburiste ashtu edhe ato Konservatore humbën gjithashtu shenjën e tyre të verifikimit. Por duket se llogaritë e lidhura me një organizatë të verifikuar mund të ruajnë statusin e verifikuar, siç është rasti me faqen personale të Barack Obama-s.

Lëvizja pritet gjithashtu të shkaktojë kaos në Twitter, pasi hap portat për përdoruesit e mediave sociale për të imituar të famshëm.